Contact
06 24 59 35 98

Werkwijze

Wat gebeurt er als u contact opneemt?

Als u mij als mediator wilt inschakelen, of u wilt graag iets meer informatie, kunt u bellen of e-mailen. Vervolgens stuur ik u een folder, een model van een mediation-overeenkomst, en het mediation-reglement (de ‘spelregels’ van mediation), waar ik als MfN-registermediator mee werk.

 

Kennismakingsgesprek

Als u dat prettig vind, kunt u ook een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we wat mediation is, hoe het in zijn werk gaat, wat het voor u zou kunnen betekenen, en de kosten (het conflict komt hier maar kort aan de orde; dat wordt vooral na de start van de mediation besproken). Hierna kunt u beslissen of mediation iets voor u is, en of u met mij aan de slag wilt. Een kennismakingsgesprek duurt maximaal 30 minuten, is gratis en verplicht tot niets. Als u besluit tot mediation, maken we een afspraak voor het eerste gesprek.

 

Het eerste mediationgesprek

In het eerste gesprek begin ik met het doornemen van de toegestuurde informatie. Dat betekent dat ik kijk of het mediation-reglement voor iedereen duidelijk is, en dat we de mediation-overeenkomst invullen en ondertekenen. Daarmee treedt de vertrouwelijkheid die geldt voor mediation, in werking. Vervolgens begin ik met de mediation zelf.

 

Hoe lang duurt een mediation?

Een mediation duurt gemiddeld 2 tot 4 sessies van 1 tot 2 uur, en wordt meestal afgesloten met het op papier zetten van de gemaakte afspraken. Dat kan informeel maar ook formeel, in een vaststellingsovereenkomst. Dit laatste kan handig zijn met het oog op bewijsbaarheid en juridische afdwingbaarheid van de afspraken.