Contact
06 24 59 35 98

Over de mediator

Mijn naam is Roelie van Kreijl. Anderen omschrijven mij als hartelijk, eerlijk, betrouwbaar, praktisch en betrokken. Door mijn analytische inslag zie ik snel waar het om draait.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in hoe mensen met elkaar hun wereld proberen te begrijpen, en hoe er daarbij gestreden wordt om ‘hoe het hoort’ en ‘waar het heen moet’.

Ik begon mijn loopbaan in de wetenschap. Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam combineerde ik antropologie, filosofie en godsdienstwetenschap met sociologie en psychologie. Vervolgens deed ik er onderzoek naar conflicten. Ik zocht uit wat er met een idee moet gebeuren voordat het als ‘waar’ wordt aanvaard; en hoe verschillende soorten ‘waarheid’ met elkaar omgaan (wetenschap en religie bijvoorbeeld).

portretfoto_roelie_van_kreijl_groot-139-mb

Maar hoewel ik er een boeiende tijd heb beleefd, merkte ik ook dat ik in de wetenschap niet op mijn plek zat. Kort gezegd, ik had het wel over mensen, maar ik zág ze verder niet. En dat miste ik. Ik wilde een meer praktische weg inslaan.

Die andere weg werd mediation. Ik ben als mediator eigenlijk nog steeds bezig met mijn oorspronkelijke interesse, maar nu op een manier die veel beter bij me past. Ik vind het geweldig dat mijn werk nu niet alleen mijzelf veel voldoening geeft, maar dat het ook van concrete betekenis is in het leven van anderen.