Contact
06 24 59 35 98

Kosten

Tarieven

Het uurtarief bedraagt €150,- ex.btw. Bij verwijzing door de rechtbank of het juridisch loket hanteer ik het instaptarief voor het eerste gesprek; meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Een kennismakingsgesprek, waarin we bespreken of mediation iets voor u is en of het ‘klikt’, is gratis en verplicht tot niets. Zo’n gesprek duurt maximaal 30 minuten.

Een mediationtraject duurt gemiddeld 2 tot 4 gesprekken van 1 tot 2 uur. Bij familie- en echtscheidings-mediation is dat meestal  3 tot 5 sessies.

De gesprekken vinden plaats op kantoor in Utrecht. Als u dat graag ergens anders wilt, kan dat; in dat geval worden eventuele kosten voor de ruimte en de reiskosten van de mediator in rekening gebracht.

 

Subsidie RvR

Als uw inkomen onder een bepaalde grens ligt, kunt u in aanmerking komen voor een subsidie voor mediation, van de Raad voor Rechtsbijstand. Dit heet een ‘toevoeging’. In dat geval betaalt u, voor het hele mediationtraject, alleen een vast bedrag. Deze eigen bijdrage is €53,- of €105,-, afhankelijk van de hoogte van het inkomen.

De inkomensgrens ligt voor alleenstaanden op €26.900. Voor gehuwden, samenwonenden en eenoudergezinnen is dat €38.000. Zie voor de tabel en meer informatie de website van Raad voor Rechtsbijstand. Let wel: er wordt tevens gekeken naar uw vermogen. Als u belasting betaalt in box 3 dan komt u in principe niet voor subsidie in aanmerking.

Van Kreijl Mediation is ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Ik kan voor u toetsen of u voor een toevoeging in aanmerking komt, en deze vervolgens aanvragen. De Raad voor Rechtsbijstand bepaalt of u de toevoeging ook krijgt.

 

Rechtsbijstandsverzekering

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Bekijkt u dan eerst de voorwaarden van uw polis. Mediation, door een MfN-registermediator, wordt namelijk steeds vaker vergoed. Als dit het geval is, dan is het goed om te weten dat u altijd vrij bent in uw keuze voor een mediator. De verzekeringsmaatschappij heeft vaak eigen mediators in dienst, maar u bent dus niet verplicht om deze te kiezen.